Nieuws

Bespreekdagen 2021

Zoals het nu lijkt kunnen de 2 geplande bespreekdagen doorgang vinden. We zullen ons dan wel aan de dan geldende Covid19 maatregelen moeten houden.

 

De niet-zwoegervrije bespreekdag vindt plaats op zaterdag 4 september om 10:00 in Zevenaar (Boleemweg 6).

De zwoegervrije bespreekdag vindt plaats op zaterdag 18 september om 10:00 in Angeren (Lodderhoeksestraat 26).

 

Aanmeldformulier

Download hier het aanmeldformulier bespreekdagen 2021 (Alleen leden van de FOS). Dit dient uiterlijk 1 augustus bij Frans Giesen zijn. Graag alleen de blauwe velden invullen.

Q-koorts

Om deel te nemen aan de bespreekdag moeten de dieren gevaccineerd worden tegen Q-koorts. Dit moet uiterlijk 6 weken voor de bespreekdag en een herhaling dient 3 weken later plaats te vinden. Indien de dieren vorig jaar  ingeënt zijn tegen Q-koorts volstaat een herhalingsvaccin. Let wel op dat dit binnen het jaar gebeurd.

Gebruik het formulier Qkoorts Verklaring Dierenarts van deze website. De verklaring moet door de dierenarts ingevuld te worden en gestuurd te worden naar Frans Giesen via e-mail of WhatsApp. De vaccinatie tegen Q-koorts dien je zelf bij RVO te registeren of via Bureau Haverslag (fos@stamboekouessant.nl). Doe dit op tijd.

Thuiskeuring

Overweegt u om een thuiskeuring aan te vragen, stuur dan even een e-mail of WhatsApp naar Frans Giesen voor meer informatie zoals aanmeldformulier, kosten en datum.

Frans Giesen, 0630403051 of franskegiesen@hotmail.com

 

Rammenboek 2020 online

Het rammenboek 2020 en de lijst van S-ooien 2020 staan nu ook online. Deze documenten zijn alleen beschikbaar voor leden via het ledenmenu.

Datums bespreekdagen en ALV bekend

Zie de agenda

Nieuwe thema avond “Fokken met verstand” op 18 maart

Op donderdagavond 18 maart 2021 is er een derde thema-avond gepland met als thema: “de Genenbank”. Evenals de voorgaande avonden kunt u deze thema avond online volgen. U moet zich wel van te voren aanmelden. Deze thema-avond wordt georganiseerd door Centrum voor Genetische Bronnen Nederland (CGN) in samenwerking met Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH), Deze is de derde in een reeks omtrent het thema Fokken met Verstand. Het aanmeldformulier kunt u ter zijner tijd vinden op de website van de WUR: Fokken met verstand – WUR.

De presentaties van de twee voorgaande avonden zijn via onderstaande links terug te kijken.

Fokken met verstand: DNA informatie – WUR van 3 december 2020

Fokken met verstand: Omgaan met inteelt – WUR van 5 november 2020

 

Kosteloos adverteren op de site

F.O.S. leden kunnen op deze website kosteloos hun dieren te koop of te huur aanbieden. Echter alleen dieren die via Bureau Haverslag in het stamboek zijn geregistreerd.  Kopers of huurders weten dan zeker dat de aangeboden schapen raszuivere dieren zijn. Leden wordt gevraagd wel eerst in te loggen voor het plaatsen van een advertentie.