Nieuws

Foto’s bespreekdag Angeren 2019

De foto’s van de bespreekdag in Angeren afgelopen zaterdag 21 september staan nu ook online. De namen, behaalde resultaten en schofthoogte staan nu in de foto’s geprojecteerd. De nummers voor de naam van het schaap verwijzen naar de catalogus- en halsnummers. Zo is direct te zien om welk dier het gaat.

Ga naar de foto’s van Angeren 2019

 

Uitslagen zwoegervrije bespreekdag 2019

Zaterdag 21 september is de jaarlijkse bespreekdag van zwoegervrije Ouessantschapen gehouden op boerderij de Meerhoeve bij de familie Giesen in Angeren.

 

Er werden in totaal 50 dieren besproken. Daarvan werden er 22 met een A beoordeeld, 23 schapen kregen een AB en 4 stuks een B+. Tevens konden aan het eind van de dag 16 dieren met een S-predikaat naar huis.

Download hier de volledige uitslag (Excel bestand)

 

Foto’s Zevenaar beschikbaar

De foto’s van de bespreekdag van niet zwoegervrije Ouessants op 7 september in Zevenaar staan nu op de website. We hebben nu het catalogusnummer, de naam van het schaap en de beoordeling in de foto zelf opgenomen, zodat je kan zien waarnaar je kijkt. Als het bevalt gaan we er mee door.

Naar de foto’s van 7 september.

Uitslag bespreekdag niet-zwoegervrije Ouessants 2019

Zaterdag 7 september is de landelijke bespreekdag van niet-zwoegervrije Ouessantschapen gehouden. Dit was voor de eerste keer op Manege de Boleemhoeve in Zevenaar. Hoewel we altijd tevreden waren met de locatie in Didam is de nieuwe plaats uitstekend bevallen.

Ondanks het grote aanbod van dieren is de dag vlot verlopen. De kwaliteit van de aangeboden dieren was goed te noemen. Van de totaal 84 dieren kregen er 22 een A-beoordeling, 48 een AB en er is 13 keer een B+ gegeven. 55 schapen konden tevens voor de S-registratie gekeurd worden. Daarvan hebben 48 dieren dat predicaat gehaald.

Download hier de volledige uitslag (Excel sheet).

De foto’s met resultaten worden zo snel mogelijk op deze site gezet.

 

Op 21 september is bespreekdag voor de zwoegervrije dieren in Angeren.

Kuddeboek 2019

Voor de leden is het nieuw kuddeboek online gezet.

Je kunt het kuddeboek vinden door als lid in te loggen en vervolgens onder het ledenmenu te kijken.

Hier staat ook een nieuwe versie van de ledenlijst.