Nieuws

Bespreekdagen 2019

In 2019 vinden de bespreekdagen plaats op 7 en 21 september. Op deze dagen zijn ook niet-leden van harte welkom en kunt u dit aparte ras eens goed van dichtbij bekijken, horen, voelen en/of ruiken. Omdat zwoegervrije dieren niet in contact mogen komen met andere schapen zijn de besprekingen op twee verschillende dagen gepland:

  • Zaterdag 7 september bespreekdag van Niet Zwoegervrije schapen op de Manege de Boleemhoeve, Boleemweg 6,  6903 PE Zevenaar.
  • Zaterdag 21 september bespreekdag van Zwoegervrije schapen bij de familie Giesen, Lodderhoeksestraat 26, 6687 LS Angeren.

Besprekingen beginnen om 10.00 uur.

Q-Koorts enting

Voor inzenders van dieren is het goed om te weten, dat de dieren ook dit jaar weer geënt moeten zijn tegen Q-koorts. Eerste enting minimaal 6 weken voor de bespreekdag en de tweede enting 3 weken later (dus 3 weken voor de bespreekdag). Als het schaap vorig jaar ook al geënt is tegen Q-koorts voldoet een herhalingsvaccin. Dit moet wel binnen een jaar herhaald worden en minimaal  3 weken voor de bespreekdag.

Deelname

Voor de opgaveformulier klikt u hier –>  Opgaveformulier 2019

Voor meer informatie klikt u op de hier –> Informatiemail Ouessant

 

Meer informatie kunt u met Frans Giesen contact opnemen.

M: 06-30403051

E: franskegiesen@hotmail.com

 

Kuddeboek 2019

Voor de leden is het nieuw kuddeboek online gezet.

Je kunt het kuddeboek vinden door als lid in te loggen en vervolgens onder het ledenmenu te kijken.

Hier staat ook een nieuwe versie van de ledenlijst.

 

 

Kosteloos adverteren op de site

F.O.S. leden kunnen op deze website kosteloos hun dieren te koop of te huur aanbieden. Echter alleen dieren die via Bureau Haverslag in het stamboek zijn geregistreerd.  Kopers of huurders weten dan zeker dat de aangeboden schapen raszuivere dieren zijn. Leden wordt gevraagd wel eerst in te loggen voor het plaatsen van een advertentie.